לדלג לתוכן

הנשיא הנבחר (משחק מחשב)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הנשיא הנבחר
President Elect
כללי
תאריך הוצאה 1981 עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה משחק סימולציה
פיתוח Strategic Simulations עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה לאור Strategic Simulations עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
עיצוב נלסון הרנדז
דרישות תוכנה
מצבי משחק משחק וידאו לשחקן יחיד, משחק מרובה משתתפים
פלטפורמות Apple II, קומודור 64, Atari ST
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הנשיא הנבחר הוא משחק וידאו מסוג סימולציה פוליטית, שפורסם לראשונה על ידי סימולציות אסטרטגיות עבור מחשב ה-Apple II בשנת 1981 ולאחר מכן יצא גם לקומודור 64 בשנת 1984.

משחק ההמשך, הנשיא הנבחר: מהדורת 1988 שוחרר בסוף שנת 1987 והיה ניתן להורדה עוד לפני הבחירות לנשיאות ארצות הברית שנערכו שנה לאחר מכן, במשחק זה גם ניתן לשחק במחשבי MS-DOS ו-Atari ST, ההבדל היחיד במשחק היה הוספת מועמדים אחרים, בהם ביל קלינטון, אוליבר נורת', ג'רלדין פררו, מייקל דוקאקיס ודיק גפהארדט.

המשחק נותן לשחקן את האפשרות לבחור לשחק עם מספר מועמדים שונים לנשיאות, חלקם מועמדים אמיתיים, חלקם פוטנציאליים וחלקם בדיוניים לחלוטין.

במהלך מערכות הבחירות לנשיאות שנערכו בין מערכת הבחירות ב-1960 למערכת הבחירות ב-1984 (ברוב הגרסאות שיצאו למשחק נכללה גם מערכת הבחירות ב-1988) לשחקנים ניתנה האפשרות לבחור לשחק בתרחיש "היסטורי" או "א-היסטורי" בכל אחת ממערכות הבחירות שניתן לשחק בהן. באופציה ה"היסטורית" נקבעו המועמדים, כמו גם תנאי המדיניות הכלכלית ויחסי החוץ כמו שבאמת התקיימו במערכת הבחירות שנקבע, לעומת זאת אם השחקן בחר באפשרות השנייה של "א-היסטורית", השחקנים יכולים לקבוע בעצמם את כל המשתנים האלה (למשל, השחקן יכול לבחור לשחק במערכת הבחירות ב-1984 אך שהיא תערך בין הנשיא המכהן מטעם הרפובליקנים רונלד רייגן, יתמודד מול הסנטור הדמוקרטי טד קנדי אשר לא התמודד במערכת הבחירות הזו), שחקנים גם יוכלו לבחור באפשרות להריץ מועמד בדיוני לנשיאות (או מועמד אמיתי שלא בהכרח הגיוני ביחס לציר הזמן בו מתקיים המשחק, כגון: ג'רי בראון, ג'ורג' רומני, הווארד בייקר), באמצעות בחירת מאפיינים פוליטיים, אישיים וגאוגרפיים שונים[1].

ניתן היה לשחק את המשחק עם שניים או אף עם שלושה מועמדים (למשל, התרחישים "ההיסטוריים" במערכות הבחירות שנערכו ב-1968 וב-1980 אשר כללו מועמדי צד שלישי כמו המקרה בו רץ לנשיאות מעומד המפלגה העצמאית האמריקאית בבחירות לנשיאות ארצות הברית 1968, ג'ורג' וולאס או המועמד העצמאי בבחירות לנשיאות ארצות הברית 1980, ג'ון אנדרסון). בהתאמה, תרחישים "א-היסטוריים" יכולים לכלול הוספת מועמד שלישי.

במשחק עצמו השחק צריך לנהל את מרכז הפעילות שיוכל להביא לו PAPs ("נקודות פעולה פוליטיות") שיהיו שוות ערך לכספים איתם יוכל לנהל הקמפיין, בקמפיין עצמו ניתן לקבוע מתי ואיפה לערוך ביקורים שונים במדינות שונות, מלבד זאת, קיים סיכוי כי המתמודדים במירוץ יהיו צריכים לערוך ביניהם עימות בחירות.

בשנת 1996 מגזין הגיימינג CGW דירג את המשחק כמשחק המחשב ה-131 הטוב ביותר שיצא אי פעם.

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Bobo, Ervin (באוקטובר 1987). "President Elect: 1988 Edition". COMPUTE! (89): 32. {{cite journal}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא פוליטיקה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.